Urządzenia i Akcesoria
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 kawałków
Składniki
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżka migdałów, w płatkach
-
1 pomarańcza, ze skórką, ekologiczna, pokrojona w 2-3 mm plastry1 czerwona pomarańcza ze skórką, ekologiczna, pokrojona w 2-3 mm plastry
-
120 g cukru
-
140 g jogurtu greckiego
-
180 g miodu, płynnego
-
100 g oliwy z oliwek
-
2 jajka
-
100 g kaszy kukurydzianej (polenty)
-
125 g mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromka
Białko
4 g
Kalorie
1431 kJ /
342 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Świąteczny piernik
1 godz. 25 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
3 godz. 30 min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 godz.
Przekładaniec cytrynowy
6 godz. 30 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min